Táncot lejtve a múltban

KÉT SZÁZALÉK

(román állampolgárok figyelmébe)

Ha szeretné működésünket támogatni, ha tetszettek az előadásaink, vagy ha egyszerűen meggyőzte Önt ez a honlap, segíthet tevékenységeink folytatásában.

A 2%-os rendszer lehetővé teszi az egyéni adófizetők számára, hogy előző évi jövedelmi adójuk 2%-át egy civil szervezetnek adományozzák. Ez egy olyan rendszer, amelyen keresztül az adófizető állampolgárok lehetőséget kapnak arra, hogy közvetlenül döntsék el, mi történik az adójukkal. Tehát ahelyett, hogy ezt a 2%-ot az államnak adnák, pénzügyi támogatást biztosíthatnak egy egyesületnek vagy alapítványnak.

Az adóösszeg átirányításához csupán a 230-as nyilatkozatot (Declaraţia 230) vagy, amennyiben az előző évben több forrásból származott bevétele, a 200-as nyilatkozatot (Declaraţia 200) kell kitöltenie az Ön és az Ars Saltandi Egyesület adataival:

Adószám (cod fiscal): 25049921

Bankszámlaszám (cont IBAN): RO63BTRL01301205R66 899XX

Az űrlapot két példányban kell kitölteni. Az eredeti példányt (személyesen vagy ajánlott levélben) 2021. Màjus 25-ig lehet leadni annál a Közpénzügyi Hivatalnál (Adminitrația Finanțelor Publice), ahova az adófizető lakcím (domiciliu fiscal) szerint tartozik, a másolatot az adófizető tartja meg.