♠ Passeggio  Dans  Spectacole  Noutăţi  Membri  Album  Contact  Adrese utile  

Română Magyar English


Redirecţionaţi 2 la sută pentru asociaţia noastră!
Passeggio - Shakespeare
Passeggio - Iter in tempore
Passeggio - Modus vivendi
Passeggio - In Taberna
Passeggio - In Taberna
Passeggio - Fedelta d Amore Passeggio - All in a Garden Green Passeggio - A fost odata... este!
Passeggio - Piccola fantasia
Passeggio - Femeia indaratnica
Passeggio - Visul unei nopti de vara
Passeggio - Mult zgomot pentru nimic
Passeggio - La Cortegiana Innamorata
Passeggio - La Cortegiana Innamorata
Passeggio


Nevestele vesele din Windsor

Spectacolul intitulat Nevestele vesele din Windsor este o variantă a comediei cu acelaşi titlu a lui William Shakespeare, redată prin puterea de expresie a dansului, pantomimei şi a mimicii. Spectacolul urmează strâns acţiunea piesei (începând cu cea de-a doua prezentare evenimentele sunt relatate şi de o crâşmăriţă bârfitoare), însă scenetele sunt învelite în dansuri din secolul al XVI-lea, prezentând în acest fel publicului relaţiile dintre personaje, respectiv motivele caracteristice comediei (ca de ex. comicul de situaţie, de caracter, o serie de neînţelegeri). Spectacolul poate fi savurat atât de cei mici cât şi de cei mari, fiindcă vorbeşte în limbajul dansului. Fondul muzical est asigurat de ansamblul de muzică veche Fonte di Gioia.
Regia: Kádár Elemér
Coregrafia: Juhász Csilla
Muzica: Fonte di Gioia.
Spectacolul a fost prezentat în premieră la data de 12 iulie 2014 în cadrul Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, respectiv a fost prezentat la data de 18 ianuarie 2015 la Cluj, la Academia de Muzică Gheorghe Dima.


Iter in tempore

Spectacolul Iter in tempore reprezintă călătoria în timp făcută de un personaj contemporan, care descoperă, invers cronologic, secolele 19 - 14 prin dans şi muzică. Curiozitatea caracteristică copilăriei declanşează acest itinerariu, iar atracţia irezistibilă oferită de muzică şi paşii de dans jucăuşi îl călăuzesc tot mai departe în timp. Acest scenariu reprezintă o încercare de a demonstra că trecutul poate fi înţeles, atunci când ne eliberăm de prejudecăţiile contemporane. Călătoria se face înapoi, din aproape în aproape şi cu paşi mărunţi – diferenţele dintre prezent şi trecut cresc astfel aproape inobservabil. Astfel, între cele două date limită (prezentul şi epoca medievală) se poate observa că nu există o ruptură, ci o continuitate în timp. Costumele folosite în acest spectacol sunt impresionante prin diveristatea lor, dansul surprinde prin inventivitate iar piesele alese pot constitui o lecţie de istoria muzicii.
Regia: Kocsis Tünde
Coregrafia: Juhász Csilla
Muzica: Codex Ensemble, Musica Historica.
Spectacolul a fost prezentat la Miercurea-Ciuc în 11 iulie 2013, în cadrul Festivalului de Muzică Veche.
Ecouri în presă: Szekelyhon.ro.


Modus vivendi

Spectacolul Modus vivendi aduce pe scenă un aspect al vieţii care rămâne constant indiferent de perioada istorică, şi anume prezenţa concomitentă a Binelui şi Răului.
Dansul renascentist înseamnă eleganţă, frumuseţe, bucurie, optimism şi reflectă perioada istorică în care s-a născut. Dar şi în Renaştere, ca în orice epocă, a existat (şi există) în sufletul oamenilor păcatul. Pornind de la această idee, spectacolul prezintă, în costume autentice, 7 dansuri renascentiste şi cele 7 păcate capitale: mândria, iubirea de arginţi, mânia, indivia, desfrânarea, indiferenţa, lăcomia.
La un alt nivel, într-o altă dimensiune, se desfăşoară, într-o manieră umoristică, confruntarea continuă dintre Bine şi Rău. Rezultatul luptei celor două personaje simbolice este oglindit în comportamentul oamenilor...
Regia: Kocsis Tünde
Coregrafia: Juhász Csilla
Muzicieni: Florişca Levente (percuţie, chitară), Kelemen Gábor (vioară), Jakabffy Kristóf (violoncel).
Spectacolul a fost prezentat la Cluj-Napoca în 2 februarie 2012 (Colegiul Unitarian János Zsigmond).
Fotografii: Passeggio - Modus vivendi
Ecouri în presă: CityNews, Transilvania Live


In Taberna

In Taberna este o adevarată petrecere medievală în paşi de dans pe fascinanta muzică a lui Arany Zoltán - Ultimul dintre trubaduri. Spectacolul pune în scenă atmosfera plină de voie bună a unei crâşme medievale, care pe lângă loc de întâlnire şi de distracţie, devine locul unor conflicte puternice.
Coregrafia: Juhász Csilla.
Spectacolul a fost prezentat la Cluj-Napoca în 19 august 2011 (în faţa Bisericii Reformate de pe strada M. Kogălniceanu) cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, în 27 august 2011 la Zilele Castelului Bánffy din Bonţida şi în 25 septembrie 2011 la Deva cu ocazia Festivalului Renascentist.
Fotografii: Passeggio - In Taberna
Ecouri în presă: CityNews.ro


Fedelta d'Amore

Fedelta d'Amore este o selecţie de dansuri renascentiste dansate în pereche. Acest tip de dans era foarte apreciat în epocă, pentru că oferea ocazia înfiripării unor poveşti neaşteptate de iubire...
Coregrafia: Juhász Csilla
Muzicieni: Oláh Mátyás (violoncel), Florişca Levente (percuţie), Kelemen Gábor (vioară).
Spectacolul a fost prezentat la Cluj-Napoca în 12 mai 2011 (Liceul Teoretic Apáczai Csere János), în 26 mai 2011 (Cercul Militar Cluj) şi în 4 iunie 2011 (Piaţa Muzeului, în cadrul Festivalului Sărbătoarea cărţii), precum şi la Alba-Iulia (18 mai 2011) şi la Deva (25 septembrie 2011) cu ocazia Festivalului Renascentist.
Fotografii: Passeggio - Fedelta d'Amore
Video: Passeggio - Step Stately
Ecouri în presă: Servus Hunedoara


All in a Garden Green

Un spectacol cu dansuri din sec. XVII-XVIII pe muzică interpretată cu instrumente rock. O abordare modernă şi creativă a dansului vechi...
Coregrafia: Juhász Csilla
Muzicieni: Petri Gergő (chitară solo), Turi Gábor (tobe), Florişca Levente (chitară ritm).
Spectacolul a fost prezentat la Cluj-Napoca în 13 mai 2011, ora 19.00, Liceul Apáczai Csere János.
Fotografii: Passeggio - All in a Garden GreenA fost odată... este!

A fost odată... este! Spectacol de dans renascentist pentru contemporani încearcă o abordare modernă a dansului renascentist, spre a-l aduce mai aproape de publicul de azi. Presărat cu momente surprinzatoare, de multe ori comice, spectacolul se organizează în jurul contrastului dintre cele 2 lumi, dintre trecut şi prezent. Contrastul e evident de la costume până la sunet, de la modul de viata până la paşii de dans, de la mediul înconjurător până la felul în care e privita viata...
Totuşi, cele două lumi au ceva în comun, prăpastia dintre ele nu e încă de netrecut...
Coregrafia: Juhász Csilla
Spectacolul a fost prezentat la Cluj-Napoca în 13 decembrie 2010, ora 19.00, Cercul Militar.
Fotografii: Passeggio - A fost odată... este!
Video: Passeggio - SaltarelloPiccola fantasia

Un spectacol de dansuri renascentiste rearanjate în coregrafii originale. Dansul, costumele, muzica, mimica, umorul alcătuiesc un colaj artistic atrăgator.
Coregrafia: Juhász Csilla
Conducerea muzicala: Ványolós Orsolya
Muzicieni: Csata István (viola da gamba), Jakab Renáta (vioară), Jakabffy Kristóf (percuţie), Kelemen Gábor (vioară), Oláh Mátyás (violoncel), Gabriel Şorban (percuţie), Ványolós Orsolya (flaut drept).
Spectacolul a fost prezentat la Miercurea-Ciuc (19 iulie 2009, Teatrul Municipal Csíki Játékszín) în cadrul Festivalului de Muzică Veche şi la Cluj-Napoca (17 octombrie 2009, Academia de Muzică Ghe. Dima) în cadrul Festivalului Zilele Artelor Vechi la Cluj.(Cum) vă place?

Muzica si dans din epoca lui W. Shakespeare
Un colaj de trei momente inspirate din piesele Femeia îndaratnică, Visul unei nopţi de vară şi Mult zgomot pentru nimic, pe muzică de John Dowland, Thomas Morley, Robert Jones sau chiar Henric VIII şi contemporani ai lor de pe continent. Coregrafia semnata de Csilla Juhász a imbinat cu pricepere paşii de dans ai epocii cu mişcări originale, solistice sau de ansamblu, iar viziunea proaspată a regizoarei Annamária Gombár a adăugat armonie şi umor unui spectacol în splendide costume de epocă, care ar putea figura cu succes în repertoriul teatrelor Odeon şi Bulandra, în cadrul programelor dedicate muzicii şi dansului. (Radu Rădescu, Jurnal de festival - Miercurea Ciuc 2008)
Coregrafia: Juhász Csilla
Regia: Gombár Annamária
Muzicieni: Formatia Flauto Dolce (Zoltán Majó - conducător artistic, Szabó Mária, Tóth Ágnes) şi invitaţii: Mihaela Maxim - soprană, Erich Türk, Naphegyi Béla - bas, Fülöp Mária - clavecin.
Acest spectacol a fost prezentat la Miercurea-Ciuc (13 iulie 2008, Curtea Cetăţii Mikó) în cadrul Festivalului de Muzică Veche şi la Cluj-Napoca (23 mai 2009, Casa Tranzit) în cadrul Festivalului de muzică veche de la Cluj-Napoca.La Cortegiana Innamorata

Povestitorul acestei întâmplari este un om umblat prin lume, un poet cu experienţă într-ale dragostei.. El povesteşte o întâmplare de la curtea unui bogat nobil: povestea curtezenei îndragostite. Camila, frumoasa curtezană, este întreţinută de batrânul, dar bogatul Polidoro. Acesta decide să dea o serată în onoarea frumoasei. Printre oaspeţi şi găsim pe Pantalone, Cavalerul spaniol, Dama de Curte precum şi prietenele Camilei. Pantalone şi Cavalerul spaniol doresc să aibă şi ei parte de farmecele frumoasei curtezane şi abia aşteaptă să o prindă singură. Cu ajutorul slujitorului său, Zanni, care redactează o falsă invitaţie la Curtea Regelui, Pantalone reuşeşte să-l îndepărteze pe Polidoro. Despărţirea dintre Camila şi batrîn este dramatică, dar abia plecat domnul casei, fata ţi începe să cerceteze temeinic invitaţii...
Coregrafia: Juhász Csilla
Regia: Gombár Annamária
Muzicieni: Szabó Mária (conducător artistic, flaut drept), Tóth Ágnes (flaut drept, percuţie), János-Jakab Renaáta (vioară), Oláh Mátyás (violoncel), Péter Csaba (chitară), Becze Judit (soprană), Kiss Lehel (tenor, percuţie), Wilhelm Schmidts (bas, clavecin).
Spectacolul a fost prezentat la Cluj-Napoca (5 iulie 2007 la Casa Tranzit şi în 12 ianuarie 2008 la Academia de Muzică Gh. Dima), la Miercurea-Ciuc (19 iulie 2007, Teatrul Municipal Csíki Játékszín) în cadrul Festivalului de Muzică Veche şi la Sighisoara (28 iulie 2007, Piaţa Cetăţii) în cadrul Festivalului Sighişoara Medievală.
Puteţi vizona un colaj video cu fragmente din acest spectacol aici: Passeggio - La Cortegiana Innamorata (Intro)Mini-spectacole de dans istoric
În afară de aceste spectacole mari, Passeggio a prezentat, cu diferite ocazii, spectacole mai mici, care implică un numar mai mic de dansatori.


Cursuri de dans istoric
Passeggio organizează periodic cursuri de dans renascentist şi baroc deschise publicului. Astfel de cursuri au fost prezentate deseori şi la cererea organizatorilor de diferite evenimente publice sau private, de obicei înainte sau după un spectacol de dans istoric.

∗ Notă: Passeggio este numele purtat de către Ansamblul de dans Passamezzo începând cu ianuarie 2009. Aşadar în toate spectacolele prezentate până la această data ne veţi găsi sub numele Passamezzo.

Passeggio | Dans | Spectacole | Noutăţi | Membri | Album | Contact | Adrese utilie | Arhiva