♠ Passeggio  Dans  Spectacole  Noutăţi  Membri  Album  Contact  Adrese utile  

Română Magyar English


Redirecţionaţi 2 la sută pentru asociaţia noastră!
Thoinot Arbeau (1519-1595) - Révérence
Fabritio Caroso (1526/1535 - 1605/1620)
Kellom Tomlinson - Single dance (1735)


“Dansul este limbajul ascuns al sufletului. (…) Dansul este un cântec al trupului. De bucurie sau de durere.” (Martha Graham)

Dansul este o modalitate de a exprima trăiri interioare. Dar privind înapoi, la istoria dansului, ne dăm seama că dansul exprimă şi realităţi sociale, spune poveşti despre o anumită perioadă. Trebuie doar să învăţăm să le ascultăm.
Dansul nu poate fi desprins de context, de costume, de epoca în care a fost dansat.

Trăind într-un oraş bogat în monumente ridicate în perioada secolelor XIII-IX, dorinţa ansamblului de dans Passeggio este aceea de a reînvia atmosfera specifică acestor secole prin intermediul unor activităţi diverse deschise publicului.
Şi pentru că în spatele numeroaselor lupte politice punctate de datele istorice se ascunde o lume fascinantă, o lume mai puţin cunoscută, ne concentrăm pe redescoperirea dansului, a gastronomiei, a vestimentaţiei, a conduitei sociale, a metodelor de petrecere a timpului liber din spaţiul european (în special din Italia, Franţa, Anglia, Spania, dar şi din Transilvania).
Prin tot ceea ce facem încearcăm să fim cât mai autentici – muzica, paşii de dans şi coregrafiile, costumele cusute de noi – toate sunt atent documentate.
În plus, unii membri au avut ocazia de a participa la cursuri de măiestrie cu coregraful Gábor Kovács (Budapesta), cu coregrafa Rita Széll (Sopron), cu coregrafa François Denieau şi Bérengère Bodénan (cu ocazia stagiunilor Academiei din Sablé la Bucureşti şi Cluj-Napoca) sau, în cadrul unor proiecte, cu dansatoarea şi coregrafa Mary Collins de la Royal College of Music din Londra.

În continuare vă prezentăm, pe perioade, dansurile istorice de care ne ocupăm noi.

Passeggio | Dans | Spectacole | Noutăţi | Membri | Album | Contact | Adrese utilie | Arhiva